woensdag 29 februari 2012

Na een inactiviteit van 6 maanden weer de fiets op

Eindelijk ben ik weer van start gegaan, ik was er al paar weken mee bezig, maar er was altijd wel iets...
Gisteren mijn racefiets
 een grondige poetsbeurt gegeven, bandjes netjes opgepompt tot 6 bar, ketting goed ingesmeerd, etc .... .  Het zag er maar grijs uit, de zon kon zich geen weg banen door de wolken, ik kleed me goed aan, thermo-fietsjas, handschoenen, lange broek. Ik heb er een goed gevoel bij, drinkbus goed gevuld, wat eten in mijn onafscheidelijk rugzakje en weg zijn we. Nog vlug even langs de fietshersteller, gisteren een defecte achterrem vastgesteld. Hij kan de rem niet herstellen, er is iets afgebroken, geen nood zonder achterrem zal het ook wel lukken. Ik verlaat Sint-Andries en rij via Varsenare richting Nieuwegebrug alwaar ik een tijdje de Breduniaroute
 zal volgen. De temperatuur valt mee, weinig wind, het wordt genieten, ik ben langzaam gestart maar nu en dan fiets ik stevig door zonder me te forceren. Ik kom slechts een handvol fietsers tegen op mijn route, de polders stralen rust uit,
 ik rij dwars door Stalhille richting Bredene alwaar ik de route verlaat en nu de bordjes van de Oude Dijkenroute volg. Ik passeer enkele knusse dorpjes, Klemskerke en Vlissegem. Het gaat beter dan verwacht, we houden de polsslag laag, de benen voelen goed aan. Vanaf Vlissegem volg ik opnieuw de Breduniaroute tot aan het kanaal Brugge-Oostende, ik heb al bijna 38 km op de teller, voldoende voor vandaag, en neem nu de gemakkelijkste weg naar huis, de twee bruggen aan het AZ laat ik voor wat ze zijn en maak een ommetje. Thuisgekomen geeft de teller 42 km aan,  de kop is er weer af.  Ik ben net zo tevreden als de franse wereldkampioen van 2011 bij de beloften, Arnaud Démare, die vandaag in een massasprint de GP Samyn won.

woensdag 15 februari 2012

Foto's van de voorbije jaren



 

Rustig onderweg

De Casselberg bedwongen

Op tijd en stond een terraske

Met de MTB op de Rodeberg


Boven op de Catsberg

Met de eeuwige glimlach

Op tijd en stond stoppen voor wat calorieen op te nemen

Mijn " Bulls 4.5 " na een tocht, poetsen is  de boodschap

Fietsroute : Izegem - Blankenberge - Izegem


       Deze zo goed als vlakke route leidt ons langsheen rustige wegen dwars doorheen het Houtland richting Aartrijke  ( via een stukje van de Wastineroute ). In Aartrijke gaat het via landelijke wegen richting Ichtegem alwaar we een tijdje de Wijnendaeleroute volgen richting Leffinge. Verder fietsen we via het Kanaal Plassendale-Nieuwpoort richting Oudenburg om zo de polders aan te snijden. Vooral de Uitkerkse polders  zijn een lust voor het oog.,dit prachtig natuurreservaat vormt een oase van rust.Via de Meetkerkse moere, het prachtige domein Beisbroek en de bossen van Nieuwenhove te Oostkamp bereiken we Wingene en zetten hier onze weg verder richting Izegem via Pittem en Meulebeke. Deze route telt weinig hindernissen,  enkel twee langere kasseistroken  ( Lookhuisstraat in Ichtegem en Oosternieuwweg Noord tussen Houtave en Nieuwmunster ) doen ons eens vloeken en ook komen we een paar keer terecht in een rustig glooiend landschap ( maar een goed getrainde fietser heeft hier geen last van ). Deze fietsroute van 158 km is ideaal voor de racefiets, een eventuele volgwagen moet hier en daar een ommetje maken.
Deze tocht is echt een aanrader met afwisselend landelijke wegen en groene omgevingen. Wie deze tocht fietst verzoek ik eens een reactie te plaatsen met zijn bevindingen.
Via onderstaande link kan je de gps-track downloaden op http://www.routeyou.com/.
Alvast veel fietsplezier!!

Bezienswaardigheden op tocht : Kasteel d'Aertrijcke( http://www.kastelen.be/westvlaanderen/ ), het Weidevogelreservaart Uitkerkse Polder ( http://www.uitkerkse-polder.be/ ), Volkssterrenwacht Beisbroek ( http://www.beisbroek.be/ )

GPS-track : http://www.routeyou.com/route/view/26642/fietsroute-izegem-blankenberge-izegem.nl




rustige en ontspannen aanloop
 

Volkssterrenwacht Beisbroek
 

zelfs op een zo goed als vlak parcours goochelen ze met namen

Lookhuisstraat te Ichtegem
 

Oosternieuwweg Noord tussen Houtave en Nieuwmunster
 

 

De Uitkerkse Polders

De inwendige mens wordt versterkt
 




Kasteel d'Aertrijcke