zondag 14 oktober 2012

Nieuwe website t.g.v. mijn deelname aan de 1000 km " Kom op tegen Kanker in mei 2013

Ter gelegenheid van mijn deelname aan de 1000 km " Kom op tegen Kanker " volgend jaar in mei 2013 heb ik een nieuwe website gelanceerd. Die website zal ik de volgende weken nog verder uitwerken, maar ga alvast een kijkje nemen op :

www.doorzetter.be

alvast bedankt !

De weergoden waren ons gunstig gezind

Ik was nog niet goed wakker, maar hoorde toch al de regen tegen het raam kletteren, leuk als je in je bed ligt, maar niet aangenaam om op de fiets te springen. Rond 08u15 opgestaan en onze fietstplunje aangetrokken, stemmen was voor na het fietsen. Het klaarde gelukkig op en het was droog toen we richting Franky reden. Daar nog een goeie kop koffie gedronken en met enige vertraging bij Eddy aangekomen. Even na negen vertrokken we dan met ons drie om een rustig toerke te fietsen, wat kilometertjes malen en genieten. Er was weinig wind, via het kanaal reden we tot in St-Joris waar we het kanaal overstaken om dan verder richting Knesselare te fietsen en dan via mooie rustige wegen naar Oedelem, Donk, Maldegem. De zon deed deugd, we hadden even geluk met de weergoden. We bereikten de Stinker en de Blinker die we afreden tot aan de Siphon, het jaagpad lag er smerig bij, nat, veel takjes en bladeren, het was oppassen geblazen, de wind kwam wat opzetten maar vormde geen probleem. Toen we afdraaiden naar Damme, blies hij ons in het gezicht, maar we draaiden dan mooi rond en het tempo ging zelfs de hoogte in. We zagen in de verte de bui hangen, maar enkel de laatste km fietsten we in de regen, weinig erg, na 69 km vonden we het welletjes en werden er afspraken gemaakt voor de volgende weken.

zondag 7 oktober 2012

Een heerlijke morgen om te fietsen

Deze morgen rond 08u00 uit de veren, in de verte zag ik de zon laag aan de hemel staan, het zou een mooie dag worden, maar de ochtend was heerlijk fris. Voor het eerst mijn thermovest aangedaan en op een rustig tempo naar Franky thuis gefietst. De bedoeling was om met de zondagsrijders mee te fietsen, maar een feestje liet nog wat sporen na en we kwamen te laat op het appel. Dan maar met ons tweeën op een rustig tempo richting kanaal Brugge-Gent gefietst. Via het kanaal ging het naar Moerbrugge alwaar we het kanaal overstaken en via de kleine wegen richting Beernem reden. Daar ging het verder richting Beernem, St-Joris,Aalter, Bellem met als verste punt Hansbeke. De natuur was schitteren, de nevel hing boven het kanaal en de velden, de kilometers gingen vlot voorbij. Net voor het keerpunt reed Franky lek, dit euvel werd vlug verholpen en we konden onze weg vervolgen en trokken het tempo wat op om na 2u50 minuten terug in Brugge aan te komen. Nog even langs de kroeg " De Vriendschap " gepasseerd, daar even over het tochtje nagekaart, we hoopten er enkele van de zondagsrijders te zien, maar die waren wellicht een andere richting uitgereden. Wellicht één van de laatste mooie zondagen, we hebben er alvast van genoten.