maandag 31 december 2012

Maandag 31 december 12, dag 3, 74km

Voor de derde dag op rij werd er getraind, de wind waaide nog harder dan de voorbije dagen. Om 09u passeerde ik bij Franky, die reeds stond te popelen om te vertrekken. We besloten er een rustige aanloop van te maken, rustig, ons tempo aanpassen aan windkracht 6. Na 15km kwamen aan bij Ides, iets later dan voorzien. Via kleine wegen ging het verder richting, Torhout, Lichtervelde, Roeselare, we vermoeiden ons zo weinig mogelijk, we bleven er bij, het belangrijkste is nu kilometers malen. Aan het keerpunt in Ardooie gekomen, werd het tempo flink de lucht ingejaagd en het ging vlotjes richting Brugge, Ides reed nog verder mee tot Loppem, ik ging op het aanbod van Franky in en we dronken nog een goeie Picon om het sportieve jaar af te sluiten en reeds meerdere plannen te maken voor volgend jaar.

zondag 30 december 2012

Met vier op tocht

Volgens buienradar zou het droog blijven, buiten een paar spatjes was het ook zo, afspraak om 09u15 in Tilleghembos, naast Franky waren ook Hans en Marcel aanwezig. Daar niemand een ritje had uitgestippeld vertrokken we zoals gewoonlijk tegen wind, richting Varsenare, het tunneltje onder, Beisbroek werd doorkruist en via Aartrijke, Wijnendaele, Torhout, Kortemark kwamen we rond km 30 in Handzame, de wind blies hard van over het veld, we trotseerden hem, de één beter dan de ander, op kop rijden was geen pretje! Na het keerpunt ging het vlot, via de Ruidenberg, Ichtegem, Aartrijke ging het richting Brugge, de kleine hellingen verteerde ik niet zo goed, ik hield mijn eigen tempo aan en ze wachten me op om me weer op sleeptouw te nemen. Er staan nog twee tochten op het programma, morgen rond 09u00 en op Nieuwjaar nemen we de fiets naar Mesen, één goed trainingsweekend, ik hoop het ook goed te verteren.

zaterdag 29 december 2012

Een droge zaterdag, ideaal om te fietsen of ....

Zoals ze voorspeld hadden was het droog vandaag, daar kan een mens tegenwoordig al van genieten, dat er veel wind was vond ik bijlange niet erg. Eens goed uitgeslapen deze morgen, rond 12u00 vertrokken, goed ingeduffeld om een aanslepende verkoudheid niet erger te maken, de zon zat zowaar uit, de wind blies fel uit het zuiden. Ik schakelde klein en reed zonder forceren de spieren los, ik zocht her en der wat beschutting want toen de wind van over het land kwam was het harken. Ik reed het zelfde ritje als vorige keer Varsenare, Zedelgem, Veldegem, Torhout keerpunt ) het was rustig onderweg ! Vorig weekend werd er niet gefietst, een weekendje Hasselt was leuk, we vierden er Veronique haar 50ste verjaardag, gingen lekker eten, etc... niet ideaal voor de conditie maar 't moet nog leuk blijven hé. Terugdenkend aan vorig weekend zat ik nu te lekker de grote molen rond te draaien, de wind lekker in de rug, in een mum van tijd waren we terug thuis. 55km op de teller, genoeg voor vandaag, het wordt nog een intensief weekend.

maandag 17 december 2012

Een winderig regenachtig weekend

Vorig weekend was het weer wat minder, veel wind, regelmatig buien, vuile wegen, het nodigde niet uit om er op uit te trekken. Zaterdag rond 11u00 vertrokken richting Torhout, de wind blaasde fel uit het zuiden, regelmatig wat regen, maar eigenlijk wel best te doen. Ik reed zowat zig-zag verder om nu en dan eens wat te recupereren, ook de voorbije avond zat nog wat in de kleren, een etentje voor Clairanne haar verjaardag woog serieus door. Hoe verder ik fietste hoe beter de benen werden, ik ben nu éénmaal een diesel. Ik draaide met gemiddelde van amper 21 km/h. Na het keerpunt liep het letterlijk en figuurlijk op wieltjes, zonder moeite werd de grote molen rondgedraaid, en in een mum van tijd stond ik terug thuis. Een goeie 50km op de teller, niet echt veel maar we blijven op schema.
Zondagmorgen regende het fel, het uur van vertrek werd uitgesteld en om 09u45 vertrokken we met 3 aan het Tilleghembos, de wind kwam nog steeds uit het zuiden, met momenten fel, we reden via Aartrijke, Veldegem, Torhout naar Lichtervelde en dan terug via Torhout, Zedelgem, Loppem. De strook in Groenhovebos lag er slecht bij, het regende rustig, maar het was bijlange niet koud. Dat het heerlijk fietsen was, zou wat overdreven zijn, maar ik vond het best aangenaam, uiteindelijk een weekend met een goeie 110km op de teller, we blijven positief en het doel blijft bereikbaar. Volgend weekend zijn we er op uit naar Hasselt, de fiets blijft op stal. Op kerstmis zal ik dan wel de fiets nemen om op bezoek te gaan en zo de basisconditie verder op te bouwen. Vanaf Nieuwjaar wordt het serieus, het bourgondisch leven zal moeten plaatsmaken voor een degelijke voorbereiding, de kilometers worden opgetrokken en tijdens de week wordt er ook getraind. Voor iets hoort iets.

Een minder weekend

Zaterdag 8 december voelde ik me verre van goed, pijn in de spieren, mottig, echt niet in staat om te fietsen. Met pijn in het hart moeten bellen naar Ides dat ik een snipperdag ging nemen. Een antigripine genomen en terug het bed in. Zondagmorgen voelde ik me al een stuk beter, wel weer goed uitgeslapen en rond 10u00 met Franky vertrokken voor een rustig kort ritje, 52 km gereden aan een gezapig tempo, het draaide niet super, maar de gedachte dat ik ziek ging worden was toch verdrongen, op tijd rust genomen en erger vermeden.

zondag 2 december 2012

Goed getraind dit weekend

De weersvoorspellingen waren niet echt super, zaterdagmorgen ging het droog blijven, toch was het reeds 10u00 als ik thuis vertrok. Veronique haar grootmoeder wordt binnenkort 95 en we gingen haar bezoeken, ik maakte er gebruik van om met de fiets naar Mesen te fietsen. Via de knooppunten had ik een route van om en bij de 100km uitgestippeld. De wind zat gans de weg tegen, strak was hij gelukkig niet, want de meeste tijd reed ik in open veld. De benen waren niet super, we hielden het tempo rustig, uiteindelijk had ik een gemiddelde van 21,8 km/h. Ik was tevreden, er zaten een paar stukken onverhard tussen en ook de Steenstraat in Esen was een harde dobber. Maar uiteindelijk hebben we toch genoten, het bobijntje was af en éénmaal we het heuvelland naderden werd het behoorlijk lastig, er zal nog serieus moeten getraind worden, daar zijn we ons bewust van.
Vandaag in de late namiddag een kleine 40 km gereden. De wind kwam uit zee, via landelijke wegen reed ik naar Oudenburg en vervolgens naar Zandvoorde, in het terugkeren ging het super, ik had een goed gevoel en uiteindelijk toch 142 km getraind dit weekend, we zitten op schema.