Deelnemer Kom op tegen kanker 2013

zondag 20 januari 2013

Januari zal er één worden om vlug te vergeten

Gisteren zaterdag ben ik er op uit getrokken met de mountainbike, dat leek me het veiligst. De wegen lagen er beter bij dan verwacht. Via Steenbrugge, Moerbrugge naar Beernem gereden en van daaruit verder naar St.Joris, zelfs de kleine baantjes waren goed bereidbaar. Ik had mijn banden maar half opgeblazen, kwestie van goed contact te hebben met de weg, ik ben geen enkele keer geslipt, maar het was verdomd lastig trappen, een intensieve training. Toen ik terug in Brugge was heb ik nog even de vesten afgereden, lekker in de sneeuw, het was heerlijk fietsen, maar enorm lastig, na drie uur waren we weer thuis, ik had geen last gehad van de kou. Ik had bovenaan 5 lagen, en mijn korte fietsbroek en nog twee lange broeken, dus ik was best goed ingeduffeld, alleen de koude snijdende noord-oosten wind was wel niet zo aangenaam, maar mijn bivakmuts beschermde me goed.
Deze morgen sneeuwde en het is blijven sneeuwen, dus maar binnengebleven, we zijn gemotiveerd maar niet gek !

donderdag 10 januari 2013

In maart zal er duchtig getraind worden

In maart zal er duchtig getraind worden als voorbereiding voor de 1000km rij ik onderstaande tochten mee :

- zondag 10 maart 2013 : Verada Follens Classic te Zwevegem : 105 km
- zaterdag 16 maart 2013 : Omloop van Vlaanderen te Merelbeke : 148 km
- zaterdag 23 maart 2013 : Gent - Wevelgem te Wevelgem : 180 km
- zondag 24 maart 2013 : E3-Prijs te Harelbeke : 133 km
- zaterdag 30 maart 2013 : Ronde Van Vlaanderen te Brugge : 250 km


Wie zin heeft om eens mee te fietsten geef maar een seintje !

Een verdomde griep gooit roet in het eten

Ik ben al twee weken op de sukkel met een verkoudheid en een lastige hoest, maandag ben ik dan maar eens langsgegaan bij de huisdokter, het was niet te vroeg. Antibiotica en rusten moeten me er nu bovenop helpen. Vorige weekend had ik al niet gefietst, nog niet echt een drama, volgend weekend zal er ook niet gefietst kunnen worden, al hoop ik toch maandag het werk te hervatten. Nu ik thuis ben en het rustig aan moet dan, kan één en ander op papier zetten. Een voorbereidingsschema op papier gezet en wat wedstrijden uitgezocht om te rijden in de voorbereiding. Alléé en nu weer plat !

dinsdag 1 januari 2013

Het nieuwe jaar werd goed ingezet

Mijn beste wensen aan alle fietsliefhebbers en sympathisanten, een fijn 2013 toegewenst, met veel leute en plezier, een fijn fietsjaar, geniet er met volle teugen van!
Vandaag gingen we Nieuwjaar gaan vieren bij Véro haar grootmoeder te Mesen. In plaats van mee te rijden met de wagen, zoals gewoonlijk, besloot ik de racefiets te nemen. Rond 11u30 vertrok ik thuis, er was duidelijk minder wind dan de voorbije dagen en die kwam pal uit het westen, niet zo heel ongunstig. De benen voelden goed aan, het was de vierde dag op rij dat ik fietste, op souplesse, klein draaiend ging het via de grotere wegen, richting Gits en vandaar uit naar Ieper om uiteindelijk in Mesen te arriveren. Ik genoot er van, de zon was meestal van de partij en ze deed zelfs al wat deugd, de wind was geen boosdoener vandaag, op momenten was er bijna niemand onderweg, iedereen zat wellicht aan de feesttafel. Om 14u20 kwam ik aan, 61 km tussen Brugge en Mesen, het nieuwe jaar werd goed ingezet!