zondag 5 januari 2014

Deze namiddag nog even de weg op

Deze namiddag rond 14u30 vertrokken met dochter Clairanne, die eveneens deel neemt aan de 1000km, alwaar ze op zondag 01 juni de namiddag-etappe van Evergem naar Mechelen voor haar rekening neemt. Het weer viel opnieuw best mee, op een rustig tempo een tocht langs het kanaal gemaakt. Er waren weinig fietsers op pad, de wind viel mee, zo reden we tot +/- Oostende en daarna
terug, het tempo lag niet hoog, voor de moment is het malen van kilometerkes belangrijk. Na anderhalf uur waren we weer thuis met +/- 30 km op de teller. Ook voor Clairanne is de kop er nu af!

zaterdag 4 januari 2014

De kop is er weer af

Deze morgen met 6 op pad, tegen de wind in. Rond 09u00 vertrokken we bij mij thuis voor het eerste trainingsritje van het nieuwe jaar en van de nieuwe campagne. Het werd hoog tijd, de conditie is belabberd, we moeten er weer tegen aan gaan. Met Frank De Witte, Franky Batsleer, Geert Desmedt, Ward Paesbrugghe en Dirk Famil vertrokken we tegen wind richting Varsenare, het tunneltje onderdoor en dan links richting Bethanie, Loppem, verder naar Oostkamp, Herstsberge, Wingene, de wind waaide fel, verder was het redelijk mooi, aangenaam fietsweer. Het liep redelijk vlot, het tempo lag niet al te hoog, mede door de wind, het was ook niet de bedoeling om ons direct kapot te rijden, nee er moet rustig opgebouwd worden. Het keerpunt was Egem, een kasseistrook over en dan richting Koolskamp en verder via kleine wegen richting Ruddervoorde. Het tempo ging fors de hoogte in, iedereen draaide goed mee. Via Veldegem, Zedelgem reden we huiswaarts, hier en daar begon er al iets te verzuren, maar dapper fietsten we verder, ongeveer 65km op de teller, een goed gevoel, meer moet het niet zijn, we kijken de toekomst hoopvol tegemoet.

Het nieuwe jaar is begonnen, tijd om hier ook een nieuwe start te nemen

Na de 1000km was het even afbouwen, ik heb me veel te veel laten afglijden, er werd nog sporadisch gefietst, met als enige uitschieter een rit met ons KOTK-team naar de Westhoek. Het werd een stevige rit van een goeie 175km maar aan een gezapig tempo. Een verslag vindt je op onze website van de doorzetters : www.dedoorzetters.be, nadien werd er nog een paar keer gereden.
Met het nieuwe jaar komen ook de goede voornemens weer boven, niet alleen dat, vanaf nu moet er stevig opgebouwd worden naar het weekend van Hemelvaart op daar met een goede conditie aan de start te komen, meer info over die duizend kilometers ook op onze website.