maandag 21 juli 2014

De conditie wordt onderhouden!

 

Maandagmorgen 21 juli 07u30, wie zet nu zijn wekker op een feestdag???  Na het drukke weekend had ik wel nog even zin om me te draaien, maar de zin om terug op de fiets te springen overheerste. Een kattewasje, de koersplunje aangetrokken, nog even de banden op druk gebracht en weg was ik. Op straat was er geen beweging, het was heel wat frisser dan de voorbije dagen, ideaal fietsweer. toen ik bij Franky aankwam stond de koffie al te dampen, Sophie was reeds aanwezig. Nog wat gekeuveld tijdens het genieten van de koffie en net toen we gingen vertrekken kwamen Ann en Eddy ook aangereden. Met vijf vertrokken we om 08u30 voor een tocht van om en bij de 70km. er stond weinig wind, of hadden we hem in de rug??? later kwam het uit. Via Varsenare, Zedelgem, Aartrijke, Bekegem reden we richting Oudenburg. Ja er was wind, die blies uit het noorden, niet koud maar krachtig genoeg om de tocht wat lastiger te maken. Pas de derde keer op de fiets na de 1000 km, maar het ging vlot. Vanuit Oudenburg reden we richting Bredene, we kruisten er de Breduniaroute en we besloten die verder te volgen tot Varsenare. De vaart Brugge-Oostende bracht ons naar St.Andries, einde van de tocht en op de platse dronken we iets. Véronique en Lieve waren ons tegemoet gekomen. Altijd leuk er nog even over na te praten !

thuisgekomen stond Clairanne op me te wachten , we hebben nog een uurke fiks doorgereden, tot in Stalhille en omgeving, al bij al een leuke fietsdag. Zo blijven we conditie onderhouden.

zondag 20 juli 2014

Aankomst te Mechelen op dinsdag 27/05

 

Na een drukke aanloop hadden we graag nog een rustige dag gehad voor de 1000 Km van start gaat. Daarom besloten we reeds op dinsdag af te reizen naar Mechelen! We hebben deze morgen dan eens lekker uitgeslapen en genoten van het ontbijt. In dit mooi hotel ( Vixx ) is het echt wel genieten, prachtige kamer, veel ruimte, alles er op en er aan. We hebben dit hotel genomen omdat er ook een keukentje bij is, zo kan ik s’avonds na het fietsen een douche nemen en kan Véronique ondertussen een pasta maaltijd voorbereiden. Zo kan ik op een mooi uur gaan slapen, want de nachtrust en recuperatie is belangrijk. Straks trekken we het stad in, wat rondkuieren, een terrasje, even tot aan de markt waar ze het Kom op tegen Kanker dorp aan het opzetten zijn. Deze namiddag komt Clairanne aan en vanavond de andere fietsers die morgen aan de bak komen. Paul, Ward, Frank en Anje. Dagelijks kan je hier onze belevenissen lezen, we zijn er klaar voor!

1 Mei, feest van de Arbeid, maar niet voor de moedige doorzetters.

 

Donderdag 1 mei, even voor 09u00, gezellige drukte ten huize Plovie, vandaag stond er een tocht naar Breskens op het programma! Franky, Lieve, Clairanne en Ronald waren klaar voor een rit van om en bij de 125 km, Clairanne zou zo lang meegaan als ze kon en proberen haar grenzen te verleggen. Het was een mooie dag, wat zon, weinig wind, vlot ging het dan richting Moerkerke, Middelburg om dan af te slaan richting Sluis, alles verliep vlot, tegen de middag kwamen we dan in Breskens aan, 58 km op de teller waar Véronique ons zat op te wachten. Na een stevige hap pasta bestegen we opnieuw ons stalen ros en reden via de Westerschelde richting Hoofdplaat, Biervliet om dan onze route om te buigen naar Ijzendijke. De hemel was aan het overtrekken, het zag er niet rooskleurig uit, bliksemschichten in de verte, het werd donker om ons heen. Maar gelukkig ontsnapten we aan de felste buien, wat regen kon ons niet deren! We kwamen opnieuw Belgie binnen via Watervliet, Sint-Jan in Eremo, waar we een paar stevige kasseistroken te verduren kregen, die lagen er ook gevaarlijk nat bij. Clairanne stapte af in Moerkerke, na 108 km, super gedaan! Na een 130 km kwamen we in Brugge aan, ook een dikke chapeau voor Lieve, die zeker klaar is voor de 1000km!