woensdag 15 februari 2012

Fietsroute : Izegem - Blankenberge - Izegem


       Deze zo goed als vlakke route leidt ons langsheen rustige wegen dwars doorheen het Houtland richting Aartrijke  ( via een stukje van de Wastineroute ). In Aartrijke gaat het via landelijke wegen richting Ichtegem alwaar we een tijdje de Wijnendaeleroute volgen richting Leffinge. Verder fietsen we via het Kanaal Plassendale-Nieuwpoort richting Oudenburg om zo de polders aan te snijden. Vooral de Uitkerkse polders  zijn een lust voor het oog.,dit prachtig natuurreservaat vormt een oase van rust.Via de Meetkerkse moere, het prachtige domein Beisbroek en de bossen van Nieuwenhove te Oostkamp bereiken we Wingene en zetten hier onze weg verder richting Izegem via Pittem en Meulebeke. Deze route telt weinig hindernissen,  enkel twee langere kasseistroken  ( Lookhuisstraat in Ichtegem en Oosternieuwweg Noord tussen Houtave en Nieuwmunster ) doen ons eens vloeken en ook komen we een paar keer terecht in een rustig glooiend landschap ( maar een goed getrainde fietser heeft hier geen last van ). Deze fietsroute van 158 km is ideaal voor de racefiets, een eventuele volgwagen moet hier en daar een ommetje maken.
Deze tocht is echt een aanrader met afwisselend landelijke wegen en groene omgevingen. Wie deze tocht fietst verzoek ik eens een reactie te plaatsen met zijn bevindingen.
Via onderstaande link kan je de gps-track downloaden op http://www.routeyou.com/.
Alvast veel fietsplezier!!

Bezienswaardigheden op tocht : Kasteel d'Aertrijcke( http://www.kastelen.be/westvlaanderen/ ), het Weidevogelreservaart Uitkerkse Polder ( http://www.uitkerkse-polder.be/ ), Volkssterrenwacht Beisbroek ( http://www.beisbroek.be/ )

GPS-track : http://www.routeyou.com/route/view/26642/fietsroute-izegem-blankenberge-izegem.nl




rustige en ontspannen aanloop
 

Volkssterrenwacht Beisbroek
 

zelfs op een zo goed als vlak parcours goochelen ze met namen

Lookhuisstraat te Ichtegem
 

Oosternieuwweg Noord tussen Houtave en Nieuwmunster
 

 

De Uitkerkse Polders

De inwendige mens wordt versterkt
 




Kasteel d'Aertrijcke
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor mijn blog te bezoeken en er een reactie achter te laten, vriendelijke groeten, Ron