vrijdag 21 november 2014

Op een frisse zondag.........

Zondag laatst 16/11was ik redelijk vroeg uit de veren, sedert een twee weken opnieuw de draag opgenomen en terug begonnen met wat kilometers te malen. Rustig tempo, niks forceren, opbouwen naar volgend jaar toe. Op 9/11 fietste ik met Franky een goeie 82 km met als verste punt Houthulst. Op 16/11 kwam Nico ons vergezellen. Net nog warm genoeg om in korte broek te fietsen, een grijs wolkendek, wat spatjes, een soms glad wegdek maar dat kon ons niet deren! Aan een gemiddelde van ong. 24 km/h, met een rustige cadans ging het richting Wingene, weinig beweging op de Westvlaamse wegen. Voor de meeste toeristen zit het seizoen er op en de mountainbikers concentreren zich op de wekelijkse toertochten. Via Pittem, Ardooie ging het richting Koolskamp, de geruisloze wind speelde heel licht in het voordeel, het tempo bleef rustig.
Het was lekker fietsen, nu en dan een praatje, beurtelings wat kopwerk, Franky en Nico genoten er ook van. In Brugge aangekomen na 72 km hielden we halt aan de Vriendschap, een fijne kroeg waar sporters samenkomen, voetballers, wielertoeristen, biljart- en dartspelers, een gezellige groep. Er eens over nakaarten is altijd gezellig met een trappist en boterham in de hand. Volgende zondag kan ik niet mee op tocht, ik zal een ander moment moeten zoeken om de benen los te rijden.

1 opmerking:

  1. 's Een zondagje overslaan om wat naar ochtendlijke dichters te luisteren is een keer wat een anders hé Ronald! Maar 'de schade', daar zijn we zeker van, haal je wel in!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor mijn blog te bezoeken en er een reactie achter te laten, vriendelijke groeten, Ron