maandag 19 maart 2012

Laatste ritje voor de operatie



Maandag 19 maart, de operatie begint dichter bij te komen, ziek voelen we ons niet, integendeel ik heb zo de indruk dat het goed gaat met de conditie. Het gemiddelde ligt niet zo hoog, zo'n 23 km/h vandaag, maar de benen voelen goed aan. Vandaag zal ik een stuk van de Oude Dijkenroute afrijden. Via Varsenare,Jabbeke kom ik in het landelijke Ettelgem alwaar ik het eerste bordje van de Oude Dijkenroute waarneem, we zijn vertrokken, de tocht gaat over Oudenburg richting Bredene, we passeren het punt waar de vaart Brugge-Oostende aansluit op de Passendaalse Vaart.


Er staat een stevig briesje uit het noord-westen, maar we trotseren het zonder enige moeite.
Via Bredene vervolgen we onze weg richting De Haan, de wind vol in het gezicht, het voelt fris aan, gelukkig hebben we vandaag onze thermovest aan, die kunnen we goed gebruiken? We arriveren in De Haan, het eigenlijke startpunt van de route. Vandaar uit gaat het richting Vlissegem,  een bord met wegenwerken negeren we, acheraf gezien niet al te slim, gans de woonkern van Vlissegem ligt open en we moeten een gans eind te voet onze weg zoeken, tussen kranen, drukdoende arbeiders, etc....
Even voorbij het centrum komen we op bekend terrein, hier lopen de Breduniaroute ( die ik reeds meermaals heb gereden ) samen met de Oude Dijkenroute. De Oostendsesteenweg dwarsen we en rijden richting Stalhille alwaar we de route verlaten en via het kanaal naar Varsenare rijden en zo huiswaarts. We hebben 51 km gefietst, zonder ons te vermoeien. Nu gaat de fiets een eind op stal.


Morgen staat de operatie gepland, en nadien hopen we zo rap mogelijk weer te kunnen fietsen en te genieten van het lenteweertje. Ondertussen plaats ik hier wel wat andere nieuwtjes enzo, tot later....

De route kan je downloaden via volgende link :

http://www.routeyou.com/route/view/421058/fietsroute-polderroute.nl

zaterdag 17 maart 2012

De kastelenroute op een verstrooide dag

Donderdag 15 maart, een schitterende dag, het zonnetje schijnt hier binnen door onze grote ramen, als je naar buiten kijkt is het net zomer. We kleden er ons ook naar toe, korte koersbroek en een koerstrui met e veneens korte mouwtje, voor alle veiligheid nemen toch een extra shirt mee. Op een rustig tempo rijden we richting provinciedomeinTillegembos alwaar de kastelenroute start. Doorheen het schitterend domein moeten we wel enkel onverharde paden trotseren, we rijden het prachtige kasteel voorbij en bij het uitrijden van het bos moeten we even van de fiets. Twee noeste werkers zijn er een kasseiweg aan het herleggen, ik neem mijn fiets op de schouder, voel me even een veldrijder die een loopstrook voor zijn rekening neemt, alhoewel ik heb bij wandelen houd. Verder gaat het de route richting Loppem waar we weer even de baan verlaten om  het Merkemveld te doorkruisen, heel wat mensen genieten van deze mooie dag, ik kom zowel wandelaars, mountainbikers als wielertoeristen tegen, een kleine knik toont de verbondenheid die er is tussen de actieve mensen. Via Zedelgem, Veldegem rijden we richting Ruddervoorde, mijn aandacht gaat nu en dan eens weg en zo vind ik plots geen bordje van de kastelenroute meer terug op mijn pad. Ik rij op het gevoel  verder, na een paar kilometer duiken ze plots weer op. Ik heb een lus afgesneden, niet erg, het is de bedoeling om te genieten , ik rijd ze wel eens helemaal op een ander moment. Via Aartrijke kom ik aan het Vloetemveld, eer ik het Vloetemveld induik neem ik de tijd om iets te eten, even de met isostar gevulde drinkbus aan te spreken en ook een paar foto's van de omgeving te nemen.


De kasseistrook ligt er goed bij en in het bos schotelen ze ons weer enkele onverharde wegen voor, gelukkig geen lekke banden vandaag. Even verder rij ik weer verkeerd, ik ben er duidelijk met mijn gedachten niet bij vandaag, geen erg, ik rij gewoon verder via rustige wegen en kom zo heel tevreden thuis, met 51 km op de teller, enkele km's minder dan voorzien, maar wie maalt er om ? Ik alvast niet.

zaterdag 10 maart 2012

De zonnestralen nodigen uit

Vandaag had ik niet direct een fietstocht gepland, het was gisteren nogal laat geworden en ik was niet echt uitgeslapen deze morgen, eerst wat boodschappen gedaan en toen we thuiskwamen schijnde de zon lekker binnen. Vero zei, zo'n weertje daar moet je van profiteren, dus mijn koersplunje aangetrokken, nog snel even op de foto

en we waren vertrokken. Ik had niks voorbereid, zelfs mijn gps liet het afweten, batterij leeg ( ik heb hem wellicht vergeten uitschakelen in een verstrooid moment ). Zoals ik meestal doe vertrok ik ook deze keer tegen wind die zachtjes uit het noordwesten blies, dus richting kanaal Brugge - Oostende gefietst en dan via het jaagpad richting Oostende. Er waren heel wat fietsers die van de eerste zonnestralen genoten, en ik genoot er ook  van maar was soms weg met mijn gedachten en reed op automatische piloot.
De gezondheid laat het even afweten, een slechte diagnose dwarsboomt vele plannen , maar we zijn niet uit ons lood te slaan, desondanks ging het fietsen lekker. Voorbij Stalhille sloot ik aan bij een klein groepje, ik stak twee tandjes bij, zette me goed uit  de wind en kon gemakkelijk het tempo volgen, het deed deugd, met een soepele omwenteling bereikten we in een mum van tijd Oostende, daar liet ik ze rijden. Ik keerde via het kanaal terug richting Brugge, in Stalhille verliet ik het jaagpad en zette koers richting Jabbeke om vandaar uit via Snellegem, Varsenare richting Brugge te  fietsen. De zon verdween meermaals  achter de wolken, maar de temperaturen waren oké voor de  tijd van het jaar. Uiteindelijk had ik 45 km gefietst met een gemiddelde van ong. 24 km/h, niet slecht in de gegeven omstandigheden. Binnenkort volgt er een zware ingreep, maar ik zal nog zoveel ik kan de baan opgaan, het verzet je gedachten, je hebt een voldaan gevoel bij het thuiskomen, en een redelijke conditie kan alleen maar het herstel ten goede komen.