zondag 17 juni 2012

Zondagmorgen 09u00, Eddy en ik gaan er voor

Na een weekendje Westhoek viel het niet echt mee om vroeg op te staan, gelukkig afgesproken met Eddy voor een rustig ritje. De wind waaide niet uit ZZW zoals voorspeld maar kwam pal uit het Westen. Mijn voorziene tochtje werd opzij geschoven en er werd op het gevoel ( met behulp van GPS ) gefietst.

Nog even alles checken

Nog efkes op de foto, Eddy heeft er zin in :)


We verkozen er voor om rustig te starten, de wind was weerom onze bondgenoot niet, hier hebben we geen hellingen, maar fietsen in de Polders is ook serieus vermoeiend. Met de wind pal op kop reden we richting Jabbeke en zo verder via Ettelgem naar het kanaal Brugge-Oostende. Het ging beter dan gedacht en we vonden een goed tempo waarbij we nog op het gemak konden praten, als onze woorden niet verdwenen met de wind. Via het kanaal van Plassendaele ging het richting Gistel, het tempo ging gestaag omhoog. Ik zocht meer en meer het wiel van Eddy op en plaatste me uit de wind. Met een boog fietsten we rond Gistel, dan langs de Moerdijkvaart richting Moere,( een kleine stop werd ingelast om op het gemak iets te eten) het verste punt van de route en nu konden we eindelijk keren, de wind lekker in de rug. De gps wees 30 km/h aan, het ging vlot, zo bereikten we vlug Jabbeke, nog 10 km te gaan, Eddy besloot nog een tandje bij te steken, rond de 34 à  35 km/h ging het razendsnel, ondanks de gunstige wind had ik het toch lastig om het wiel te houden, maar we plooiden niet. Door een loopwedstrijd in Varsenare werden we nog even omgeleid maar goed en wel bereikten we Brugge, het zat er op. Na een afscheidsgroet op de fiets kwam ik thuis, er was niemand te bespeuren en ik plofte me languit op bed om even op adem te komen. Na een frisse douche waren we heel content over ons ritje. Nu stilletjes aan de afstand opdrijven en hopen dat we zo verder het jaar kunnen doorfietsen.



De route kan je downloaden via volgende link :

dinsdag 12 juni 2012

De helse weersomstandigheden omzeild

De benen voelden goed aan deze morgen dus besloten we om weer een ritje te fietsen. Vergeleken met gisteren stond er vandaag redelijk wat wind en waren er buien op komst. Volgens buienradar zou de kuststrook droog blijven en met een felle Noorderwind vertrokken we richting Damme, het was even zoeken naar het tempo, we schakelden een tandje kleiner, tot we een goeie cadans vonden en hadden er plezier in zo de wind te trotseren. Veel fietsers kwam ik niet tegen, zalig de rust, we lieten Damme links liggen en reden via de kleine wegen naar Lapscheure, Hoeke en zo verder naar Sluis.
In Sluis was er zoals gewoonlijk een gezellige drukte, een verwarde chauffeur kon ik nog nipt ontwijken en zette verder koers naar het Retranchement, hier waaide de wind fel, was er weinig beschutting, het ging wat moeizamer,ik was blij als ik aan het keerpunt kwam en verder met de wind in de rug weer op adem kon komen en zo rustig naar huis kon fietsen. De hemel kleurde donker aan alle kanten en toen ik thuisgekomen het nieuws hoorde dat in Torhout het noodplan was afgekondigd en dat ze in Knesselare de kelders aan het leegpompen waren mocht ik van geluk spreken, ik had geen druppel gevoeld, buienradar was betrouwbaar vandaag.



via volgende link kan je de route downloaden :

http://www.routeyou.com/route/view/468833/fietsroute-naar-het-retranchement.nl

maandag 11 juni 2012

Samen op tocht met Franky en Sophie

De goeie voornemens om vorige zaterdag te starten in Olympia's Tour te Sijsele was in het water gevallen. Geen fiets aangeraakt in een bourgondisch weekend dus moesten we er nu wel extra tegenaan gaan. Afgesproken met Franky en Sophie ( voor wie het haar eerste tochtje was na een periode van inactiviteit ) voor een rustig avondritje.  Via de Legeweg zochten we het kanaal Brugge - Oostende op, het was prettig fietsen, weinig wind, mooi rustig tempo, echt aangenaam fietsen en kilometertjes draaien.
Aan Nieuwegebrug staken we het kanaal over en reden door de Polders naar Stalhille, alwaar we even van de fiets moesten voor wegenwerken. Via een boog reden we terug naar het kanaal en zo verder tot aan de Plassendaalse vaart. We doorkruisten Oudenburg, dat er rustig bijlag, net voor Ettelgem ging het rechtsaf de Zeeweg op, via Bekegem, Aartrijke, Zedelgem, Snellegem en Varsenare bereikten we uiteindelijk Brugge.
Het was een mooi tochtje aan een verstandig tempo zodat er eens tijd was om te genieten.


De route kan je downloaden via volgende link :

http://www.routeyou.com/route/view/468829/fietsroute-brugge-oudenburg-aartrijke-brugge.nl

woensdag 6 juni 2012

Het ging vlotjes

Deze morgen eens buienradar geraadpleegd, het zag er niet zo slecht uit,  en na 11u00 zag het er droog uit. Na de logopedie vlug van kledij gewisseld en de fiets op. Ik was benieuwd of ik nog last zou hebben van mijn breuk ? Tegen de wind in vertrokken naar Oostende, via rustige wegen over Varsenare, Jabbeke, Ettelgem en Oudenburg. De wind waaide fel uit het Westen, maar het ging redelijk vlot, ik forceerde niks en genoot er van. Aan het keerpunt had ik 23km op de teller en een gemiddelde van 22km/h en het belangrijkste was dat ik geen last ondervond van mijn voet. Enkel bij het rechtstaan op de trappers voelde ik wat pijn, maar die was best draaglijk. Langs dezelfde weg terug naar Brugge, heerlijk zo, met de wind in de rug, paar tandjes bijgestoken en het tempo ging vlot omhoog. Ik trapte in de boter, het conditieverlies lijkt me niet zo groot, tot mijn grote tevredenheid. Na 1u50' was ik terug thuis, 46km gefietst, een gemiddelde van net 25km/h, ik had het niet durven dromen. En hopelijk kunnen we nu het jaar uitfietsen zonder onderbrekingen.

maandag 4 juni 2012

Het licht staat weer op groen

Deze morgen terug op consultatie geweest bij de orthopedist in het AZ St.-Jan te Brugge. Na het verwijderen van de gips werd ik doorverwezen naar de dienst radiologie waar ze een aantal foto's namen, ik spaarde nog even mijn voet door twee krukken te gebruiken. Terug bij de orthopedie mocht ik na lang wachten de gipskamer weer binnen. Ik voelde nog weinig pijn en had er al een goed oog in, noch bij het stappen of bij het drukken op de voet had ik last, oef ik mocht zonder gips terug naar huis. De breuk is nog niet heel geheeld maar langer in het gips is niet noodzakelijk voor het herstellen. Ik nam de bus terug naar huis en alles ging vlot, ik voelde weinig, al was mijn stap toch nog niet optimaal. Ik moet het nog even rustig aan doen. Naarmate de avond vorderde kreeg ik meer en meer pijn, maar het viel uiteindelijk al bij al mee.
Morgen staat er al een fietsritje op het programma, ik kan het niet laten even uit te testen wat kan en niet kan, we zullen het rustig aanvatten en zien waar we uit komen. Hopelijk zijn de weergoden ons gunstig gezind.