zondag 25 november 2012

Een regenachtig en winderig weekend

Het weer was niet om naar huis te schrijven, de winter is in aantocht, gisteren zaterdag in de namiddag vertrokken bij droog weer. We waren wel voorzien op regen, regenjas, schoenovertrekken, etc.. Op een rustig tempo sneden we Varsenare, Zedelgem aan, het liep lekker, in de verte begonnen de wolken te dreigen, lang duurde het niet meer of het begon te spetteren, geen geweldige regen, maar het stopte niet meer. Via Loppem reden we verder naar Oostkamp, Hertsberge, dan door het bos richting Beernem,  het bos gaf maar een triestige indruk, het werd redelijk duister, de bril begon te bedampen maar we hadden er toch wel plezier in. Beernem werd het verste punt, terug via Hertsberge, Oostkamp naar huis, een goeie twee uur op de fiets, 't was voldoende.
Zondagmorgen na een feestje wat langer geslapen en tegen 10u00 had ik afgesproken met Ides ( de man van een collega van Veronique ) in Veldegem. Het waaide enorm, hevige rukwinden maakten het extra lastig. We kwamen weinig fietsers tegen, via Ruddervoorde reden we naar Wingene, op bepaalde momenten reden we schuin tegen de wind in. Goei benen had ik niet, maar het lukte net.
We waren met wind in de rug vertrokken, er stond ons nog wat te wachten toen we via Kruiskerke in Sint-Maria Aalter belanden, het verste punt. Zigzag reden we weer richting Veldegem, op bepaalde momenten was het bijna niet te doen, we beukten tegen de wind in. Gelukkig reden we nu en dan het bos door, waar we deels beschut waren, na 2 uur en 10 min. hadden we er toch 53km opzitten, de rest van de dag zou er niet veel meer gebeuren.

maandag 19 november 2012

Nieuwe poging bij de zondagsrijders

Na de off-day van 2 weken geleden, gisteren opnieuw meegereden met de zondagsrijders. Vertrokken met Etienne, Carlos, Hans en Franky, het tempo ging niet te snel in het begin en zo kon ik ( nen echte diesel ) goed op ritme komen. Via Zedelgem ging het richting Aartrijke, het tempo ging de hoogte in, maar ik plaatste me mooi uit de wind en had weinig problemen. Bekegem, Ettelgem passeerden we en ik voelde me goed en nam eens de kop over, maar dat was nog wat teveel van het goeie, meer dan een goede km hield ik het niet vol. Vanuit Oudenburg reden we naar de Plassendaalse vaart en zo verder naar het kanaal Brugge-Oostende, daar splitste de groep en volgde ik Franky die direct naar Brugge reed, het zonnetje kwam piepen, het was genieten, naar het einde toe voelden de kuiten wel zwaar aan maar het tempo zat goed. 52 km aan een goeie 25 km/h wijst dat het de goede richting uitgaat, veelbelovend!

Een miezerige dag, maar toch vertrokken

De goesting om te fietsen was veraf, mistig, miezerig en koud weer, na de middag en door het aanmoedigen van Vero toch vertrokken. Goed ingeduffeld tegen wind vertrokken richting Veurne en daar verder het binnenland ingetrokken via de kleine met slijk besmeurde wegen, er waren zelf straten afgezet wegens teveel modder op de weg. Na 10 km begon het goed te lopen, eens opgewarmd en het juiste tempo gevonden kwam het plezier weer boven. Ik passeerde Steenkerke, Eggewaartskapelle, Lampernisse, Zoutenaaie, heerlijke kleine gehuchtjes die er nu wel wat verlaten bij lagen. Verder via Avekapelle en Wulpen bereikte ik de vaar Veurne-Nieuwpoort, vandaar uit reed ik terug richting Veurne, de wind gaf me nu vleugels en vlot bereikte ik De Panne via Adinkerke.
Een heerlijke warme douche deed deugd en nadien waren we natuurlijk super tevreden dat we weer 55 km hadden afgehaspeld. (16/11/12)

woensdag 14 november 2012

Fietsen " Bachten de Kupe "

Vandaag weer een fijn ritje gemaakt langs de heerlijke rustige wegen " Bachten de Kupe ".
Ongelooflijk kleine wegen, rustig tot en met, je komt er geen kat tegen. Het ging vlot en gezwind, opnieuw weinig wind, flauw zonnetje, maar best aangenaam. Ik heb dezelfde aanloop genomen als zondag laatst maar aan de Lo-Vaart in Pollinckhove ben ik afgedraaid naar Alveringem. Het pad langs de Lo-Vaart lag er niet goed bij, veel takken en bladeren, niet aangenaam fietsen. Vanuit Alveringem naar Vinkem, Wulveringem, Bulskamp en zo verder via Adinkerke naar De Panne.
De benen voelden redelijk aan, ik draaide klein en kon het tempo er in houden, hier en daar was het opletten geblazen voor de slechte en beslijkte wegen. Na 66 km kwamen we in De Panne aan, het was aangenaam fietsen geweest, net goed, een gemiddelde van om en bij de 24 km/h, dit tempo moeten we verder aanhouden en het aantal kilometers omhoogtrekken.

maandag 12 november 2012

Een tochtje door " De Moeren "

Zondag 11 november, een rustige morgen, flauw zonnetje, frisse temperaturen, weinig wind !
Rond kwart voor tien vertrekken Franky en ik voor een fietstocht door de Moeren, op de landelijke wegen van " Bachten de Kupe ". Vanuit De Panne, ons vakantiestekje voor een week, rijden we richting Adinkerke, eens de E40 over belanden we in " the middle of nowhere ", de rust komt op ons af, zo goed als geen verkeer, we moeten meer uitkijken voor de beslijkte wegen dan voor de roekeloze chauffeurs. Vooraleer we Bulskamp bereiken draaien we af richting de Moeren, en zo verder naar Houthem. Strakke wegen leiden ons tegen de wind in naar Leisele en zo verder naar Beveren aan de Yzer. Het tempo is rustig, we nemen de tijd om rond ons heen te kijken. De benen voelen goed aan, den diesel komt op gang. In Beveren aangekomen draaien we links af richting Pollinkhove en zo verder naar Lo-Reninge, de wind is ons nu gunstig gezind en via de Lo-vaart bereiken we Steenkerke, Willem is niet te bespeuren op deze rustige morgen. We rijden soepel verder terug naar Bulskamp, Adinkerke om zo weer in De Panne aan te komen, 65 km op de teller met als gemiddelde 24 km/h, tevreden zijn we en we genieten na met ne goeie Picon Maison !

maandag 5 november 2012

Een beter gevoel

Na het débacle van gisteren wou ik vlug weer op de fiets, in de vooravond vond ik nog een gaatje, na een paar consultaties in het AZ-Sint-Jan spoedde ik me vlug naar huis en om 16u15 stond ik vertrekkensklaar. Goed ingeduffeld vertrok ik richting kanaal Brugge-Oostende alwaar ik via het jaagpad naar Oostende reed. Ik startte heel rustig, draaide een kleine versnelling en peddelde zo verder via Varsenare, Stalhille, Oudenburg tot aan de Plassendaalse vaart het keerpunt. Door de invallende duisternis stak ik een tandje bij, ik had bewust mijn kilometerteller en Gps thuis gelaten, gewoon rustig wat kilometertjes malen. Na 1u20' was ik terug thuis en had een veel beter gevoel dan gisteren. Nu wat rustig aan doen de rest van de week en zaterdag er eens tegenaan gaan.

zondag 4 november 2012

Een totale off-day

Deze morgen rond 08u00 uit de veren, vlug klaargemaakt en dan naar Fanky gereden, ik had zijn sms niet gelezen dat hij zou passen wegens keelpijn, alleen dus verder naar het Tillegembos alwaar er afspraak was rond 08u45, we waren met vier, Ettienne, Wouter en Hans en ik. We reden verder maar Beisbroek alwaar Roland ons zou opwachten, ik voelde al dat ik geen goei benen had. Toen we met ons vijf verder reden richting Loppem had ik moeite om aan te pikken en na een 10-tal km heb ik afgehaakt, ik kwam in ademnood en het ging te vlug voor me. Ik heb dan nog een klein ommetje gemaakt en aan een slakkengangetje terug naar huis gefietst, met amper 30km kwam ik ontgoocheld thuis, het was mijn dagje niet. Kwam dit te vroeg na mijn ingreep ? had ik gewoon een slechte dag ?
de tijd zal het uitwijzen. We gaan zo vlug mogelijk weer een ritje fietsen om deze prestatie uit te wissen.