zondag 25 november 2012

Een regenachtig en winderig weekend

Het weer was niet om naar huis te schrijven, de winter is in aantocht, gisteren zaterdag in de namiddag vertrokken bij droog weer. We waren wel voorzien op regen, regenjas, schoenovertrekken, etc.. Op een rustig tempo sneden we Varsenare, Zedelgem aan, het liep lekker, in de verte begonnen de wolken te dreigen, lang duurde het niet meer of het begon te spetteren, geen geweldige regen, maar het stopte niet meer. Via Loppem reden we verder naar Oostkamp, Hertsberge, dan door het bos richting Beernem,  het bos gaf maar een triestige indruk, het werd redelijk duister, de bril begon te bedampen maar we hadden er toch wel plezier in. Beernem werd het verste punt, terug via Hertsberge, Oostkamp naar huis, een goeie twee uur op de fiets, 't was voldoende.
Zondagmorgen na een feestje wat langer geslapen en tegen 10u00 had ik afgesproken met Ides ( de man van een collega van Veronique ) in Veldegem. Het waaide enorm, hevige rukwinden maakten het extra lastig. We kwamen weinig fietsers tegen, via Ruddervoorde reden we naar Wingene, op bepaalde momenten reden we schuin tegen de wind in. Goei benen had ik niet, maar het lukte net.
We waren met wind in de rug vertrokken, er stond ons nog wat te wachten toen we via Kruiskerke in Sint-Maria Aalter belanden, het verste punt. Zigzag reden we weer richting Veldegem, op bepaalde momenten was het bijna niet te doen, we beukten tegen de wind in. Gelukkig reden we nu en dan het bos door, waar we deels beschut waren, na 2 uur en 10 min. hadden we er toch 53km opzitten, de rest van de dag zou er niet veel meer gebeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor mijn blog te bezoeken en er een reactie achter te laten, vriendelijke groeten, Ron