vrijdag 25 mei 2012

Duivelsmuziek : Op de fiets van Memphis naar New Orleans

Een aanrader, een fantastisch boek voor wie van fietsen en muziek houdt :  DUIVELSMUZIEK
In dit boek fietst Leendert van der Valk samen met zijn partner Winnifred Wijnker vanuit Memphis dwars door de Mississippi Delta naar New Orleans. Memphis is de stad van de rock & roll, in New Orleans werd jazz geboren en ergens daartussen, in de Mississippi Delta ligt de blues. Leendert is freelance journalist, onderzoeker en docent en schreeft het boek met foto's voorzien van de hand van Winnifred die fotografe is.
Het  boek beschrijft de avontuurlijke fietstocht van twee blanke mensen die willen doordringen in het hart van het land dat verschillende bluesgrootheden voortbracht. Alwaar er veel Amerikaanse toeristen de Highway 61 nemen om hun idolen te herdenken gaan de auteurs via kleine wegen dwars doorheen de Deep South op zoek naar de wortels van de muziek. De lezer reist mee in de slipstream: naar een gevangenis die functioneert als katoenplantage en radiostation. Naar de crossroads waar Robert Johnson zijn ziel aan de duivel verkocht. Naar Howlin’ Wolf en Muddy Waters, naar voodoofunk, gospel en Caribische straatjazz in New Orleans.



De soundtrack van het boek kan je beluisteren via spotify en volgende link : http://open.spotify.com/user/leendertvandervalk/playlist/7Il3owBH7OwNLHtQhDiOzk



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor mijn blog te bezoeken en er een reactie achter te laten, vriendelijke groeten, Ron