zondag 6 mei 2012

Terug aangepikt bij de zondagsrijders

Deze morgen, na een lange periode van afwezigheid, weer aangepikt bij de zondagsrijders. Het was verzamelen geblazen om 08u40 op de parking in het Tilleghembos. Stipt om 08u45 vertrokken we met een 8-koppige groep die er zin in had. De wind kwam uit noordoostelijke richting, met dit gegeven reden we richting Steenbrugge alwaar we langs het jaagpad het kanaal Brugge-Gent volgden tot in Moerbrugge. Op aangeven van Etienne, wegkapitein van dienst, staken we het kanaal over en reden we via een wijde boog rond Oedelem heen om zo verder richting Knesselare te fietsen. De wind waaide krachtig, ik zette me netjes uit de wind en vond het tempo prima. Via Maldegem ging de tocht verder richting Eeklo tot we het Schipdonkkanaal bereikten, dit was tevens het verste punt van de rit. Hier fietsten we links af en reden langs het kanaal richting Damme, we hadden nu de wind schuin achter en het tempo ging gelijk de hoogte in, het was een prettige gewaarwording dat het plots heel vlot en gemakkelijk ging. Net voor Damme verlieten we het kanaal om via de Polderweg richting Brugge te fietsen, met de wind in 't gat en de zon die nu en dan te voorschijn kwam, was het heerlijk fietsen.  Al lukt het spreken nog niet zo goed, toch vliegen de kilometers heel wat vlugger voorbij dan als je alleen op pad bent. In Brugge aangekomen werd geopperd om nog iets te gaan drinken in Café De Vriendschap te Sint-Andries alwaar er nog even werd nagekaart en al plannen in de groep gegooid voor de toekomst. Hier werd geen tandje maar wel een procentje bijgestoken, al was het niet warm, de streekbiertjes ging vlot binnen.

Rond 12u30 vertrok iedereen tevreden huiswaarts. Het was een mooie rit, 74 km lang en we deden er 2u50min over.
Waren aanwezig : Etienne, Marcel, Jean-Claude, Hans, Walter, Roland, Franky en Ronald
De route kan je downloaden via volgende link : http://www.routeyou.com/route/view/433010/fietsroute-brugge-eeklo-brugge.nl 


2 opmerkingen:

  1. Mooi gedaan Ronald. Ik wou dat ik dat ook kon.
    Carlos was er niet bij maar Walter wel maar na die lange afwezigheid is het begrijpelijk dat je nog niet al de namen kent.
    Etienne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Etienne, ik zal het aanpassen, ik ben niet de sterkste in namen onthouden, groeten en tot binnenkort, Ronald

      Verwijderen

Bedankt voor mijn blog te bezoeken en er een reactie achter te laten, vriendelijke groeten, Ron