donderdag 3 mei 2012

Elite zonder contract en beloften te Veldegem 01/05/12


Op dinsdagnamiddag 1 mei waren we afgezakt naar Veldegem samen met Gary en Dorine alwaar hun neef Matthias De Witte aan de start kwam van een wedstrijd voor elite zonder contract en beloften.
De zon was van de partij en dat was te merken aan de opkomst, heel wat publiek zag een meute van niet minder dan 154 deelnemers om 15u00 vertrekken voor een wedstrijd van 22 rondjes van 5,5km. Ondermeer Belgisch kampioen Joeri Calleeuw en enkele ex-profs waren op het appel.
Er werd vanaf de eerste ronde serieus gekoerst, het peloton werd meermaals op een lint getrokken, het vlakke parcours met veel rechte stukken leende zich ook daartoe. De koers kende zijn traditionele vroege ontsnappingspogingen zonder veel betekenis.  Matthias, aangesloten bij Flemish Cycling Projects, was zeer bedrijvig in de eerste koershelft, steeds vooraan te vinden. Toen na een paar ronden een groepje probeerde afstand te nemen was Matthias mee en deed zijn deel van het werk in de ontsnapping, ze hielden het een paar ronden vol maar werden dan weer ingerekend door het peloton. Nadien was hij nog terug te vinden op kop van het peloton, hij spaarde zijn krachten niet, het is niet altijd simpel als je tegen ex-profs en doorwinterde anciens de baan op moet. Maar dat hij lef heeft en wilt koersen was hem aan te zien. In de tweede helft van de wedstrijd zakte hij iets verder door, maar toen het peloton aan stukken werd gereden, miste hij de goeie vlucht. Drie renners kozen het hazenpad en men zou ze niet meer terugzien, Matthias deed nog zijn deel van het werk in de achtervolging, maar dichter kwamen ze niet. Weinig tijd nadat Jens Wallays (EFC-OmegaPharma - Quick.Step) in een spurt van drie de overwinning behaalde bolde Matthias als 45ste over de streep. Hij was verre van tevreden over zijn prestatie, maar dat siert hem. Wie te vlug tevreden is boekt geen vooruitgang, dus hij wel uit het goeie hout gesneden en we zullen nog van hem horen.

Iedereen ziet het nog zitten

15 uur tijd voor het startschot

Het peloton trekt zich op gang

Joeri Calleeuw gaat voluit
Jens Wallays toont zijn vreugde

De wedstrijd zit er op
De foto spreekt boekdelen
De supporters zijn tevreden
Even napraten
Al met zijn gedachten bij de volgende wedstrijd


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor mijn blog te bezoeken en er een reactie achter te laten, vriendelijke groeten, Ron